Wat ons werk zo mooi maakt

De omgeving waarin we werken is nog nooit zo dynamisch geweest.
Snel veranderende werkpatronen en hoge eisen aan comfort, beleving en installaties maken vraagstukken enorm gevarieerd.
Er is steeds meer aandacht voor herontwikkeling en duurzaamheid, elk met een geheel eigen dynamiek. En ook zoiets ‘saais’ als budgetten, planningen en risicomanagement houden ons regelmatig op het puntje van onze stoel.

Dát vinden we dus mooi!

Outstanding Offices.

Met verschillende invalshoeken.

Eigenaren en huurders hebben heel eigen eisen. Bij Stone kennen we beide kanten van de markt in detail. Daardoor kunnen we alle partijen beter helpen.

Rendement is essentieel. Om dat te kunnen realiseren moet vastgoed dus écht aansluiten bij de wens van hedendaagse huurders om aantrekkelijk te zijn.

Deze wensen zijn continu, en steeds sneller, aan verandering onderhevig. Herontwikkeling, renovatie en aanpassingen aan bestaande objecten is daarom steeds weer noodzakelijk.

Lees meer

Er kunnen allerlei redenen zijn om iets aan je huisvesting te willen veranderen. Denk aan de opkomst van hybride werken, veranderende wensen voor werk-privé balans, maar ook digitalisering en de instroom van een nieuwe generatie medewerkers. Ook kunnen organisaties groeien of krimpen.

Hoe dan ook, aantrekkelijk blijven voor medewerkers is belangrijker dan ooit en het kantoor is een belangrijk element daarin. Daarbij helpen we je graag verder.

Lees meer

Eigenaren & Beleggers

Rendement is essentieel. Om dat te kunnen realiseren moet vastgoed dus écht aansluiten bij de wens van hedendaagse huurders om aantrekkelijk te zijn.

Deze wensen zijn continu, en steeds sneller, aan verandering onderhevig. Herontwikkeling, renovatie en aanpassingen aan bestaande objecten is daarom steeds weer noodzakelijk.

Lees meer

Huurders

Er kunnen allerlei redenen zijn om iets aan je huisvesting te willen veranderen. Denk aan de opkomst van hybride werken, veranderende wensen voor werk-privé balans, maar ook digitalisering en de instroom van een nieuwe generatie medewerkers. Ook kunnen organisaties groeien of krimpen.

Hoe dan ook, aantrekkelijk blijven voor medewerkers is belangrijker dan ooit en het kantoor is een belangrijk element daarin. Daarbij helpen we je graag verder.

Lees meer

© Fokkema & Partners| Fotograaf: Bram Vreugdenhil

Voor eigenaren

Ombouw oud kantoor naar smart workspace concept


Een gedateerd kantoor aan de Daalse Singel, in gebruik geweest door een bank, transformeren naar een modern kantoor, geschikt voor meerdere (of zelfs vele) huurders dat voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. Strategisch zou dit uitstekend passen bij de visie om lange termijn beleggingen te doen door middel van aankoop en verhuur van vastgoed op A-locaties.

Om de haalbaarheid van aanschaf van het pand te toetsen moest er eerst een kostenindicatie komen voor de volledige renovatie van zowel het interieur als de buitengevel. Met dit prachtige vraagstuk meldde a.s.r. real estate zich bij Stone Projects.

Onze oplossing


De basis voor deze uitwerking van deze vraag zijn diverse scenario’s voor de nieuwe situatie; verhuur aan 1 huurder (single tenant) of meerdere huurders (multi-tenant) vraagt om verschillende aanpakken. Stone leunt hierbij op haar diepgaande kennis van wat huurders willen. Hierdoor sluiten concepten écht aan bij hedendaagse wensen en kunnen ook realistische planningen en bijbehorende budgetten worden uitgewerkt.

a.s.r. heeft Stone ook onderdeel gemaakt van het team dat de verhuur aan nieuwe huurders coördineert. Dit is een belangrijke succesfactor geweest in het snel vinden van een huurder die 3.000 m² in gebruik gaat nemen. Doordat Stone zowel voor deze huurder als voor a.s.r het volledige projectmanagement uitvoert, kunnen er diverse werkzaamheden geïntegreerd worden uitgevoerd. Dat was een vereiste om de krappe planning tot oplevering te kunnen realiseren.

Door de intensieve betrokkenheid bij de renovatie heeft Stone a.s.r. de belofte kunnen doen dat er de komende 3 jaar geen groot onderhoud noodzakelijk is. Er is geanticipeerd op wat gaat komen in de toekomst wat vertaald is naar een meerjarig onderhoudsplan en bijbehorende onderhoudscontracten. Door het project door de bril van de eigenaar te bekijken én daarnaar te handelen ontstaat er échte synergie tussen opdrachtgever en Stone. En dat leidt tot schitterende projecten, waar we oprecht trots op zijn!

Bekijk het volledige resultaat

Ombouw oude V&D naar hedendaags kantoor


Het leegstaande V&D pand in het hart van Arnhem werd door een aantal vastgoedondernemers met lede ogen aangezien. Zij vroegen zich af of het niet mogelijk was om het pand te transformeren naar een state-of-the-art kantoorgebouw. Het pand is tenslotte gunstig gelegen, vlak bij het Centraal Station. Bovendien is het qua oppervlakte zeer geschikt om een modern kantoor van te maken.

Een enorm uitdagende vraag, want is een oud winkelpand wel geschikt voor ombouw naar een kantoor? Zo is een klimaatinstallatie van een winkelpand niet automatisch ook geschikt voor gebruik in een kantoor. Voldoende licht op de werkplekken met het oog op de ARBO-normen is belangrijk, net als de juiste routing en maximale flexibiliteit die voor een kantoorfunctie noodzakelijk is.

Onze oplossing


Na een eerste fase waarin diverse concepten verkend zijn, heeft Stone Projects een inschatting gemaakt van de gevraagde investering om het gewenste opleverniveau te kunnen realiseren. Op basis van de onderliggende plannen zijn vergunningen aangevraagd en verkregen.

De visie van Stone, die aan de basis van de plannen lag was ‘geef het gebouw een industrieel karakter, waarbij functionaliteit vooropstaat en de gebouwtechniek ingericht is op maximale flexibiliteit in het gebruik van het pand.’ Na deze strategische planvorming was dit het moment waarop de ondernemers daadwerkelijk tot aankoop van het pand zijn overgegaan. De daadwerkelijke transformatie kon beginnen, waarbij Stone het volledige projectmanagement heeft verzorgd. Het vertrouwen, dat de opdrachtgever hiermee in Stone heeft gesteld, is cruciaal geweest voor het succes van dit project.

Architect HofmanDujardin maakte een ontwerp, waarbij de losse vloeren middels nieuwe vides tot één groot kantoor werden getransformeerd. De roltrappen werden vervangen door nieuwe trappen die het geheel met elkaar verbonden. Rondom deze trappen zijn de centrale faciliteiten gecreëerd; de gym, het restaurant, een gameroom en presentatietribune.
Om het kantoor écht functioneel te maken zijn de melkglas ramen vervangen voor helder glas van vloer tot platfond. De systeemplafonds zijn verwijderd en de betonnen plafonds met vlokken bekleed om een optimale akoestiek te realiseren. De koeltoren boven in het pand, zodat deze niet zichtbaar is, of de samenbouw van twee luchtbehandelingskasten voor optimale ventilatie, waren een aantal andere hoogstandjes tijdens het project.

In de zomer van 2020 was het zover, na iets meer dan (slechts!) 8 maanden nam de eerste huurder zijn intrek. In een tijd waarin volop sprake was COVID-beperkingen, kijken we extra trots terug op dit project. Want wat is het een gaaf pand geworden.

Bekijk het volledige resultaat

Voor huurders

Renovatie monumentaal pand


Het monumentale pand van EY aan de Wassenaarseweg in Den Haag was na jaren intensief gebruik gedateerd en moest een grondige renovatie ondergaan. Tegelijkertijd bleek er door nieuwe werkconcepten veel minder ruimte benodigd dan voorheen. Het achterliggende Ypsilon gebouw werd overbodig en volledige huisvestiging aan de monumentale voorzijde zou volstaan. Met het aflopen van de huurtermijn was het ideale moment daar om deze nieuwe situatie tegen het licht te houden en het toekomstig gebruik door EY van dit prachtige pand zeker te stellen.

Onze oplossing


Door nauw betrokken te zijn bij de onderhandeling tussen EY en de verhuurder is het project een gedeelde opdracht van zowel verhuurder als EY geworden. Stone Projects heeft als overall projectmanager de complete transformatie en modernisering van het pand begeleid.

Het pand is volledig opnieuw ingericht; zo zijn bijvoorbeeld het restaurant en vergadercentrum verplaatst naar de begane grond en het souterrain. Dit laatste was als opslagruimte in gebruik en is nu volledig verbouwd tot trainingscentrum en intern servicepunt voor EY-medewerkers. EY huurt naast deze etages ook etage 3, 4 en 5. Op deze verdiepingen komt het nieuwe werkplekconcept van EY perfect tot zijn recht. Met twee nieuwe inpandige trappen zijn de verschillende verdiepingen tot 1 geheel gemaakt.

De 1e en 2e etage zijn, in opdracht van de verhuurder, gereed gemaakt voor verhuur aan derden.

Het prachtige eindresultaat, naar ontwerp van HofmanDujardin architecten, kwam niet zonder slag of stoot tot stand. Tijdens de renovatie kwamen verschillende verrassingen aan het licht. Asbest, lekkages in de gevel; het pand had zo zijn eigen geheimen. Een bouwonderbreking door de COVID uitbraak kwam daar nog overheen.

 

Medio 2021 is het pand opgeleverd aan haar gebruikers.

Bekijk het volledige resultaat

Verhuizing en inrichting nieuw kantoor


Wij van Stone adviseren Stone? Nou, eigenlijk wel.

Natuurlijk is de verhuizing van je eigen kantoor naar een groter, compleet te verbouwen en in te richten kantoor, écht iets anders dan dat voor een opdrachtgever doen. Maar juist omdat het anders is, kunnen we meer en anders vertellen over het hoe en waarom van ons nieuwe kantoor.

Ons verhaal


In 2021 was het alweer vijf jaar geleden dat Matthieu de tijd rijp achtte. Tijd voor verandering, tijd voor zijn eigen avontuur. Daar hoorde natuurlijk, in onze sector, direct een eigen kantoor bij! Nu, vijf jaar later, was dat kantoor écht aan vervanging toe. En niet alleen het kantoor…
We hebben dit moment aangegrepen om weer eens goed naar ons zelf te kijken. Wie zijn we, waar staan we voor en wat vertellen we daar over? Maar vooral, hoe kunnen we dat beter doen. Een aantal mooie discussies heeft ons goede inzichten opgeleverd, waarbij we het belang van huisvesting als drager van je identiteit écht hebben kunnen ervaren.

Het nieuwe kantoor moest hoe dan ook een aantrekkelijke plek worden voor onze mensen, maar ook voor opdrachtgevers, partners in onze projecten en iedereen die maar wil komen kijken. Utrecht was onze thuishaven en moest dat ook blijven. Na een intensieve zoektocht vonden we de perfecte ruimte. Nota bene in dezelfde straat als waar we vijf jaar geleden begonnen!

Een eigen verdieping met uitzicht over de stad. Een ruimte waar samenwerken met elkaar en opdrachtgevers makkelijk en prettig is. Een heerlijke lunchruimte met lekker eten en drinken. En als grande finale het dakterras met uitzicht over de stad. Het is een geweldige werkplek voor onze organisatie geworden waar iedereen van harte welkom is.

Bekijk het volledige resultaat